Friday, January 20, 2012

BERCINTA...

Assalamualaikum...



HAi semua... buatpe jea tu? Aktiviti harini berfaedah ke tdk? kalau bfaedah OKE sgt lah tu,..kalau tak, skrg jgk korg offline dan terus bkk buku. HAHA.. kiddin oke.

baiklah, kali ni aku nak bercerita dan membidas pasal BERCINTA.. bercinta tu elok kalau ada batas dan mghormati each other kan.. tu yg penting. pd masa yg sama psgn tu kena nasihat2 sesama sndiri.. Okelah, aku tanak la byk celoteh, nk tros ke tujuan aku tulis nii.. ;p

PELIK, KECEWA, PENDEK AKAL, KURANG PANDAI dan sbgainya.. knpe aku ckp mcmtu? bkn nk cerita pasal buang bayi ke ape, nii pasal "teman lelaki dituduh bunuh kekasih", "pelajar kolej didakwa tikam gadis"," kekasih dijel 8 tahun"... hoihh! hari2 dgr cte mcmni.. ape pasal lah kan? dulu bkn main enak ayt2 nk kapel or bercinta..skrg 'main' bunuh2 pula.. apa nii? BUNUH kot? alasan smpai bunuh tu mcm KELAKAR jer.. sbb sang kekasih tak turut permintaan sang lelaki nii, sbb kekasih tak 'tolong' byrkan ansuran kereta..dan lain2 yg remeh temeh..alahai...apa nk jdlah..



Aku harap lah kann, sblum nk teros bercinta dgn psgn tu, seliidik lah dlu mcmne orgnye,, kerja ape, ada pendidikan ke tdk dan yg paling PENTING sekali tu.. IMAN dye.. 

wassalam.. :) terimakasih..

1 comment:

man said...

banyak faktor yang menjadi penyebab..